Werkwijze

Integratieve kindercoaching is kortdurend en bestaat meestal uit vijf tot vijftien sessies van een uur. De begeleiding is op maat gemaakt voor jullie kind, ieder kind is immers uniek.

Intake gesprek

Het traject begint met een intakegesprek, het liefst met beide ouders. Jullie als ouders zijn namelijk een van de belangrijkste hulpbronnen voor jullie kind in dit hele proces. De vooraf ingevulde vragenlijst zal besproken worden en zo kan ik een beeld vormen van de klacht en wat jullie wens is.

Kindsessie

Na de intake heb ik één keer per week een sessie met jullie kind van een uur. Als coach besteed ik tijdens de sessie aandacht aan jullie kind om mee te gaan in zijn of haar belevingswereld. De klacht die jullie kind in de sessies laat zien of vertelt, staat centraal. Uiteindelijk is jullie kind de enige die precies weet wat het probleem is. Samen gaan we op zoek naar zijn of haar sterke kanten en oplossingen voor het probleem.

Tussengesprek/eindgesprek

Na drie tot vijf sessies houd ik met jullie een tussen- of eindgesprek, hierin wordt het proces besproken en bepalen we samen of meer sessies met jullie kind nodig zijn.

Informatie over de inhoud geef ik alleen wanneer jullie kind mij daar toestemming voor heeft gegeven. In het eindgesprek kan ik als dat gewenst is tips geven.